Formål


”Young African Mothers – step stones for life” er en nystiftet ikke-statslig forening. Foreningen er ikke kommerciel og er uafhængig af partipolitiske og religiøse interesser. Foreningens bestyrelse har medlemmer, der har professionel erfaring med udviklingsarbejde og reproduktiv sundhed i Afrika.
Formålet med foreningen er, at forbedre levevilkår og rettigheder for afrikanske teenagere med særlig fokus på teenagemødre og deres børn.

Foreningen arbejder for at give teenagegravide og -mødre ”trædesten” (step stones) væk fra en ofte fastlåste og udsigtsløse situation hen mod et liv med værdighed og muligheder for selvbestemmelse og -forsørgelse.

Foreningen arbejder med:
  • Uddannelse for teenagemødre;
  • Svangre- fødsels- og barselsomsorg for teenagegravide;
  • Fortalervirksomhed for teenagegravides rettigheder; samt
  • Seksualundervisning for alle teenagere herunder moderne præventionsmidler for at forebygge uønskede graviditeter samt spredning af HIV/AIDS og andre kønssygdomme.

Foreningen arbejder inspireret af De Forenede Nationers 2015-mål, der bl.a. omfatter bedre uddannelse, bedre adgang til mødre- og børnesundhed og, ligestilling mellem kønnene med fokus på kvinder som økonomiske igangsættere.

 Web by Eskild Lund Sørensen

 

 

Hjem