Chama Cha Uzazi na Malezi Bora Tanzania (UMATI)


UMATI er medlem af International Planned Parenthood Federation (IPPF), og er Young African Mothers vigtigste samarbejdspartner. Umati arbejder for at fremme unges adgang til reproduktive sundhedsydelser og seksualundervisning og dermed styrke unges forståelse og håndtering af deres seksualitet. Foreningen blev etableret i 1959 og har været ledende aktør inden for reproduktive sundhedsprogrammer for unge i Tanzania.

UMATIs ungdomsprogrammer omhandler dels fortalervirksomhed for unges rettigheder og har bl.a. været en bærende drivkraft bag gennemførelsen af den for nyligt vedtaget lovændring om teenagegravides rettigheder til uddannelse. Dels projekter om information, uddannelse, kommunikation, og serviceydelser.

UMATI har aktiviteter i de fleste af Tanzanias regioner, men endnu ikke i Kagera Regionen. Aktiviteterne varierer fra region til region og omhandler:
  • Grundlæggende undervisning for piger med afbrudt skolegang på grund af graviditet.
  • Klinikker for reproduktiv sundhed.
  • Indkomstgenererende aktiviteter.
  • Uddannelse i erhvervsrelevante emner og 'life planning skills'.
  • Træning af lærer og skoleelever i reproduktiv sundhed.
  • Biblioteker og informationscentre for reproduktive sundhedsrelaterede emner.
  • Formidling via drama.

For at sikre bæredygtighed i aktiviteterne arbejder UMATI i samarbejde med lokale forvaltninger, den tanzanianske regering, andre NGO'er og internationale organisationer, blandt andet Danish Development Assistance (DANIDA), Swedish International development Cooperation Agency SIDA), The UN Refugee Agency (UNHCR), The United Nations Children’s Fund (UNICEF) og International Labour  Organization (ILO).
UMATI er en uafhængig, ikke kommerciel, apolitisk, frivillig, national NGO

For flere informationer om UMATI klik her Web by Eskild Lund Sørensen

 

 

Hjem